Jógázz közösségben, biztonságosan!

Jógázz közösségben, biztonságosan!

Jógázz közösségben, biztonságosan!

A jóga nem sport. Emiatt a klasszikus törvényi szabályozás alá ne esnek sem a jógastúdiók, sem az egyéb más közösségi terekben megtartott jógaórák. (Kivéve azok, amelyeket kifejezetten egyéb sportlétesítményekben, fitnesztermekben tartanak.)

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mi ne éreznénk magunkra nézve kötelezőnek a szabályozást. Vírushelyzet előtt- alatt és után is a gyakorlóink egészsége a legfontosabb számunkra.

Szerencsére több kísérlet is alátámasztotta, hogy a jóga gyakorlása során nem terjed úgy a vírus, mint a tánc, vagy az aerobic jellegű órák során. A saját matracunkon vagyunk és ott is lélegzünk az óra teljes hosszában.

Sok új intézkedéssel találkozhatsz mostanában a stúdiókban. Tisztában vagyunk vele, hogy ezek a megszokott rendhez képes komfort zónán kívüliek, de Rólad szólnak, elsősorban a Te, másodsorban az oktatód védelmét szolgálják.

MASZKVISELÉS

Mit teszünk mi?
Sok stúdióban az oktató maszkban várja a gyakorlóit.

Mit tehetsz Te?
Ezekben a stúdiókban általában a gyakorlókat is kérik, hogy használjanak maszkot a közösségi terekben (recepción, előterekben, öltözőben). A jóga gyakorlása során a maszk viselése nem kötelező. Természetesen ha Te maszkban érzed biztonságban magad, nyugodtan használd az órán is!

ZSILIPELÉS AZ ÓRÁK KÖZÖTTI SZÜNETEKBEN

Mit teszünk mi?
A legtöbb stúdióban (főleg ott, ahol nagyobb létszámú gyakorló feltorlódására lehet számítani az öltözőben) hosszabb szünetet hagyunk két óra között. Így igyekszünk biztosítani, hogy a két egymás után követő órára látogatók ne keveredjenek egymással és ne legyen túl sok ember egyszerre egy kis légtérben.

Mit tehetsz Te?
Ha teheted, érkezz átöltözve és az óra kezdési időpontjához minél közelebb. Így valószínűleg azokkal fogsz együtt öltözni, akikkel egyébként is együtt lesztek az órán. Amíg jó idő van, inkább kint a szabad levegőn beszélgessetek, ezzel is megóvva önmagatokat és a többieket is.

MAXIMALIZÁLT LÉTSZÁM

Mit teszünk mi?
A terem méreteinek megfelelően maximalizáljuk a résztvevők létszámát a stúdiókban. Célunk ezzel az előírt másfél méteres távolság megtartása a jógamatracok és a gyakorlók között.

Mit tehetsz Te?
Ahhoz, hogy a résztvevők számát kontrollálni tudjuk, gyakran bejelentkezőssé tesszük az órákat. Jelentősen meg tudod könnyíteni a munkánkat azzal, ha tényleg bejelentkezel, illetve szólsz, ha esetleg közbejön valami.

GYAKORLÁS JAVÍTÁS NÉLKÜL

Mit teszünk mi?
Szóban instruálunk és a legtöbben ebben az időszakban nem javítunk érintéssel.

Mit tehetsz Te?
Ha valami nem egyértelmű, kérdezz nyugodtan! Az oktatód biztosan készséggel megmutatja, vagy elmagyarázza az adott ászanát újra, vagy más módon is.

SZELLŐZTETÉS

Mit teszünk mi?
Szellőztetünk. Óra előtt, alatt, és után. Amikor csak lehetőségünk van rá.

Mit tehetsz Te?
Öltözz rétegesen, vagy hozz magaddal meleg(ebb) ruhát, hogy a relaxáció alatt se zavarjon, ha picit hidegebb vagy frissebb a levegő a megszokottnál! Ha fázós vagy, nyugodtan helyezkedj ablaktól távolabb eső helyekre!

FERTŐTLENÍTÉS

Mit teszünk mi?
Az eszközöket, a közös tereket és a tapintott felületeket, folyamatosan, minden óra előtt- és után fertőtlenítjük. Stúdiónként változik, hogy illóolajjal, UV lámpával, esetleg oxigénes fertőtlenítővel is igyekszünk csökkenteni a kockázatot.

Mit tehetsz Te?
Érkezés előtt használj kézfertőtlenítőt és ha rendelkezel saját jógamatraccal, takaróval, hozd magaddal! Ha a stúdió felszerelését használod, fertőtlenítsd le magad után! Ha nem találsz ehhez megfelelő eszközt, érdeklődj az oktatódnál és különítsd el az általad használt eszközt a többitől.

TISZTELJÜK EGYMÁST

A legfontosabb, hogy tiszteljük egymás egészségét és jól létét! Amennyiben bármilyen apró tünetet tapasztalsz, kérjük maradj otthon! Mi is így teszünk.

Mindenkinek jó egészséget és biztonságos gyakorlást kívánunk!

Tags

Sign In Jógastúdió, jógaoktató képzés, jógatábor, jógatanfolyam

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password