Kismama jóga

Kismama jóga

Sziasztok Horváth Natali kismama jóga oktató vagyok. Várlak Titeket szeretettel a foglalkozásaimon, amin felkészítjük a testet és a lelket egy új csoda érkezésére.

A várandós nők részére összeállított testgyakorlatok mellett az órán fontos szerepet kap a babával való kapcsolatfelvétel, a relaxáció és a helyes légzés. Felkészülünk testben és lélekben a szülésre és az édesanyává válásra.

I. A teherbe esés nehézsége

A mai rohanó életmód mellett már maga a teherbe esés is gyakran kihívást jelent, a multik világában, stresszes környezetben robotoló leendő édesanyák számára.

Több hónapos, éves próbálkozás után a meddőségi vizsgálatok gyakran zárulnak azzal az eredménnyel, hogy a pár mindkét tagjával minden rendben van. Ezekben az esetekben a leggyakoribb tanács, hogy lassítsunk, engedjük el a stresszt, dolgozzunk kevesebbet. A tanácsokon kívül azonban valódi eszközt ritkán adnak a kismamák kezébe.

Dolgozni kell. Különösen igaz ez akkor, amikor leendő családként igyekszünk megalapozni gyermekeink jövőjét.

A jóga segít abban, hogy megtanuljunk a kevés rendelkezésünkre álló időben lazítani, oldani a feszültséget. Ahelyett, hogy álmodozol arról, hogy milyen jó lenne stresszmentesen élni, tanítsd meg a szervezeted arra, hogy hogyan kezelje hatékonyan azt!

II. A várandósság során

A várandósság után a leendő édesanyáknak rengeteg változáson kell keresztülmenniük. Ez gyakran megterhelő lehet számukra mind testileg, mind lelkileg.

A kismamajóga foglalkozások egyrészt kondícióban tartják a fizikai testet, másrészt felkészítik a testet és a lelket a baba fogadására és a szülés megélésére. Megtanulunk befelé figyelni, észrevenni a testünk jelzéseit, és később gyermekünk jelzéseire is sokkal érzékenyebben leszünk képesek reagálni. Az a tapasztalatunk, hogy ezeken a foglalkozásokon nem ritkán mély barátságok is köttetnek, ami pozitívan hat a kismamák későbbi társasági életére és a babák szocializációjára is.

III. A szülést követően

Nem könnyű olyan mozgásformát találni, ami összeegyeztethető a szoptatással. A minket megkereső édesanyáknak akár a szoptatási időszakban, akár azt követően a gerincjóga órákat szoktuk ajánlani. Ez egy egészen könnyed mozgásforma, amely a megfelelő módon végezve nem befolyásolja negatívan a tejtermelődést a szoptató kismamák esetén.

Pozitív hatása továbbá, hogy a pocakos létből és az állandó baba-cipelésből fakadó derék- és hátfájást páratlanul hatékonyan szünteti meg. Hatalmas előnye továbbá, hogy néhány órát követően, kis rutin megszerzése után otthon akár babával is szórakoztatóan gyakorolható.

Ha kérdésed lenne jógával, kismamajógával kapcsolatban keress Bátran!
A kismama jóga foglalkozásokat minimum két személy esetén tartjuk meg. Kérlek, jelentkezz az alábbi telefonszámon: +36-30-783-6727, vagy írj e-mailt: info@jogaoktatas.com!