Kismama jóga

Meditating pregnant women in yoga class sitting on mats in a fitness studioKISMAMA JÓGA

Sziasztok Horváth Natali kismama jóga oktató vagyok. Várlak Titeket szeretettel a foglalkozásaimon, amin felkészítjük a testet és a lelket egy új csoda érkezésére. :)

A kismama jóga foglalkozásokat minimum két személy jelentkezése esetén tartjuk meg. Kérlek érdeklődj az alábbi telefonszámon: 0630 7836727, vagy írj e-mail: info@jógaoktatas.com!

A várandós nők részére összeállított testgyakorlatok mellett az órán  fontos szerepet kap a babával való kapcsolatfelvétel,  a relaxáció és a helyes légzés. Felkészülünk testben és lélekben a szülésre és az édesanyává válásra.

I. A teherbe esés nehézségei
A mai rohanó életmód mellett már maga a teherbe esés is gyakran kihívást jelent, a multik világában, stresszes környezetben robotoló leendő édesanyák számára. Több hónapos, éves próbálkozás után a meddőségi vizsgálatok gyakran zárulnak azzal az eredménnyel, hogy a pár mindkét tagjával minden rendben van. Ezekben az esetekben a leggyakoribb tanács, hogy lassítsunk, engedjük el a stresszt, dolgozzunk kevesebbet. A tanácsokon kívül azonban valódi eszközt ritkán adnak a kismamák kezébe.
Dolgozni kell. Különösen igaz ez akkor, amikor leendő családként igyekszünk megalapozni  gyermekeink jövőjét.
A jóga segít abban, hogy megtanuljunk a kevés rendelkezésünkre álló időben lazítani, oldani a feszültséget. Ahelyett, hogy álmodozol arról, hogy milyen jó lenne stresszmentesen élni, tanítsd meg a szervezeted arra, hogy hogyan kezelje hatékonyan azt!

Pregnant women in yoga class sitting on mats stretching arms in a fitness studio

 

II. A várandósság során
A várandósság után a leendő édesanyáknak rengeteg változáson kell keresztülmenniük. Ez gyakran megterhelő lehet számukra mind testileg, mind lelkileg. A kismamajóga foglalkozások egyrészt kondícióban tartják a fizikai testet, másrészt felkészítik a testet és a lelket a baba fogadására és a szülés megélésére. Megtanulunk befelé figyelni, észrevenni a testünk jelzéseit, és később gyermekünk jelzéseire is sokkal érzékenyebben leszünk képesek reagálni. Az a tapasztalatunk, hogy ezeken a foglalkozásokon nem ritkán mély barátságok is köttetnek, ami pozitívan hat a kismamák későbbi társasági életére és a babák szocializációjára is.

Happy pregnant women in yoga class sitting in lotus pose in a fitness studio

III. A szülést követően.
Nem könnyű olyan mozgásformát találni, ami összeegyeztethető a szoptatással. A minket megkereső édesanyáknak akár a szoptatási időszakban, akár azt követően a gerincjóga órákat szoktuk ajánlani. Ez egy egészen könnyed mozgásforma, amely a megfelelő módon végezve nem befolyásolja negatívan a tejtermelődést a szoptató kismamák esetén. Pozitív hatása továbbá, hogy a pocakos létből és az állandó baba-cipelésből fakadó derék- és hátfájást páratlanul hatékonyan szünteti meg. Hatalmas előnye továbbá, hogy néhány órát követően, kis rutin megszerzése után otthon akár babával is szórakoztatóan gyakorolható.

Trainer sitting with pregnant woman doing yoga in a fitness studio

Ha kérdésed lenne jógával, kismamajógával kapcsolatban keress Bátran!

A kismama jóga foglalkozásokat minimum két személy esetén tartjuk meg. Kérlek jelentkezz az alábbi telefonszámon: 0630 7836727, vagy írj e-mail: info@jógaoktatas.com!

 

 

Megosztás: facebooktwittergoogle_plus

Hozzászólások lezárva.