Jógatábor Now Closed

Autoimmun Jóga és Tai Chi Tábor - Hosted By

0

Kedves Érdeklődő!

A legnagyobb örömünkre idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre 4 napos Autoimmun Jóga & Tai Chi Táborunk a festői Sikondán.

A helyszínt ismét a szuperkedves, négy csillagos Ambient Hotel AromaSpa Csapata biztosítja számunkra.

A tábor vezetői:
Dr. Horváth-Tanka Enikő – okleveles jógaoktató
Pécsi András – okleveles Tai Chi oktató

A tábor során átvesszük az 5 alkalmas Autoimmun Jóga tanfolyam teljes elméleti és gyakorlati anyagát.

  • napi 4 db jógaóra (2 autoimmun, 2 általános jóga)
  • 5 db autoimmun jóga workshop
  • naponta több Tai Chi és csikung gyakorlás

A tábor ára tartalmazza az Autoimmun Jóga nyomtatott jegyzetét is.

A programokon a részvétel természetesen fakultatív. 🙂

Mindezeken túl a helyszín adottságait kihasználva lehetőség nyílik a sétálásra, akár túrázásra, illetve élvezheted az Ambient AromaSpa Hotel külső- és belső spa részlegének szolgáltatásait.

Utazás egyénileg, vagy tele kocsi rendszerrel. (Ennek megszervezésében a későbbiekben segítségetekre leszünk.)

Oktató(k):
Dr. Horváth-Tanka Enikő (jóga)
Pécsi András (tai chi)

Lehetőségek

  • Bankkártya elfogadás
  • Fedett gyakorlóterem
  • Félpanzió
  • Kétágyas szobák
  • Természetközeli
  • Wellness
  • Wifi
Tábori tematika

AUTOIMMUN JÓGA PROGRAM

MÁJUS 24. VASÁRNAP
ÉRKEZÉS 14:00
SZOBÁK ELFOGLALÁSA
NYITÓKÖR 15:00-16:00
16:30-18:30 Autoimmun Jóga (gyakorlás+workshop) – téma: megfelelő mozgás
18:30-20:00 Jóga/ Tai Chi
20:00 VACSORA

MÁJUS 25. HÉTFŐ – MÁJUS 26. KEDD
7:00-8:30 Jóga/ Tai Chi
8:30-9:30 Autoimmun Jóga gyakorlás
REGGELI
11:00-12:30 Autoimmun Jóga workshop
workshop hétfői téma: A betegség lelki eredete
workshop keddi téma: Megfelelő légzés
EBÉD
CSENDESPIHENŐ
16:00-17:00 Autoimmun jóga gyakorlás
17:00-18:00 Jóga/Tai Chi
18:00-19:00 Autoimmun Jóga workshop
Ws hétfő: Stresszoldás (relaxáció, meditáció)
Ws. kedd: Megfelelő táplálkozás
19:00 VACSORA
20:00 esti program

MÁJUS 27. SZERDA
7:00-8:30 Jóga/ Tai Chi
8:30-9:30 Autoimmun Jóga gyakorlás
REGGELI
11:00-ig szobák elhagyása
11:30 ZÁRÓKÖR

Kinek ajánljuk a tábort?

Neked, ha szeretnél jó társaságban, mégis sorstársak között lenni,
Neked, ha hiszed, hogy a fizikai problémáinknak lelki gyökere (is) vannak,
Neked, ha szeretnél egy tényleg hatékony, egyszerű módszert, amit beépíthetsz a mindennapokba,
Neked, ha szükséged van valamire, ami segít kibillenni a holtpontból,
Neked, ha még soha nem jógáztál, de szívesen kipróbálnád,
Neked, ha szeretnél tényleg tenni önmagadért.

Oktatóink: Dr. Horváth-Tanka Enikő

Sziasztok! Dr. Horváth-Tanka Enikő vagyok, okleveles jógaoktató, diagnosztizált sclerosis multiplex beteg és az AUTOIMMUN JÓGA rendszerének összeállítója.
29 éves voltam amikor diagnosztizálták a betegségem. Éppen szakvizsgára készültem, miközben igyekeztem beszoktatni a kisfiamat az óvodába. Feszült voltam, kialvatlan és minden percem be volt táblázva. Nem figyeltem oda magamra, dohányoztam, és a mozgás hiányát koplalással igyekeztem ellensúlyozni.

Egyik reggel arra ébredtem, hogy zsibbad a jobb lábam. Éjjel-nappal éreztem, soha nem múlt el. A hátizmaim hiányával és a derékfájással már küszködtem egy ideje, arra gyanakodtam, hogy a sok könyv fölött görnyedéstől becsípődhetett egy ideg. Egy hétig vártam, de javulás helyett a zsibbadás tovább terjedt a jobb kezemre is. Ortopédián kezdtem a kivizsgálást, ahol mindent rendben találtak. Vitaminokat írtak fel, majd a következő hét várakozással telt. A vitaminok nem bizonyultak elégnek, mert a hét végére a bal lábam is lezsibbadt, a jobb kézfejemen az ujjak pedig elkezdtek egészen félelmetesen viselkedni. Mintha nem én irányítottam volna őket.

A körzeti orvosom beutalt a helyi neurológiára. A doktornő érdekes “szemrevételezéses” módszert alkalmazott. Nem igazán mutatott hajlandóságot, hogy további vizsgálatokat végezzen. MRI, vérvétel vagy bármilyen más vizsgálat nélkül nyugtatók rendszeres szedését javasolta.
Összeomlottam.

Tény, hogy a családunk anyai és apai ágon is terhelt idegileg, de én nem éreztem magam még csak kibillenve sem lelkileg. Persze stresszes időszak volt, de szerettem a férjemet, a kisfiamat, nem veszekedtünk, nem voltak napi szintű anyagi gondjaink sem. Szépen éltünk.

Képtelen voltam magam rávenni a nyugtató elkezdésére, ezért tovább folytattam a kutakodást. A zsibbadás közben már mellkastól lefelé érintette a teljes testem és a teljes jobb karomat is. Végül családi ismeretségen keresztül sikerült eljutnom egy osztályvezető neurológushoz, aki a legalapvetőbb vizsgálatok (EEG, és mozgásvizsgálat) elvégzését követően már szinte biztos volt a dolgában. Persze még nem mondott semmit, csak annyit, hogy egyelőre felejtsem el a szakvizsgát, mert komolyabb autoimmun problémáról lehet szó.

Szinte vártam, hogy valami jelentőségteljes bajom legyen. Örültem, amikor kimondta, mert erre hivatkozva elhalaszthattam a szakvizsgámat. Ez volt az első – és talán legfontosabb – felismerés és hideg zuhany. Azonnal törtek fel belőlem a kérdések: Normális dolog ez? Mégis ki miatt csinálom? Kinek az életét élem?
Magamnak akarok megfelelni? Vagy másoknak? És másoknak tényleg szükségük van erre, vagy az elvárások csak az én fejemben léteznek?
Persze ekkor még csak annyit tudtam, hogy nem kell folytatnom a tanulást, és valamilyen autoimmun jellegű dolog lehet a tüneteim hátterében.

Ezek után felpörögtek az események. Befeküdtem a kórházba, ahol még mindig nem tudtam mire vizsgálnak. Egészen addig, amíg a soros nővérke be nem jött és nekem nem szegezte a kérdést:

“Maga az új sclerosis multiplexes?”

Azt hittem menten lefordulok az ágyról. Mintha nem is velem történt volna. Mintha kívülről láttam volna a saját életem. Jöttek a doboz hangok kívülről, de nem akartam őket beengedni. Napok teltek el, amíg úgy ébredtem, hogy “De jó! Csak álmodtam az egészet!” Aztán minden egyes reggel szembesülnöm kellett vele, hogy mégsem. 3 napot voltam a kórházban. Gyorsan letudtuk a kötelező köröket. A lumbálás és az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy valóban én vagyok az új SM beteg.

Hazaengedtek. 1 hétig nem tudtam ülni a gerinccsapolás utáni fejfájástól. Annyira rosszul voltam, hogy szinte fel sem tűnt, hogy lassan elkezdtek enyhülni a zsibbadásos tüneteim. Ahogy az ilyenkor szokásos én is megkaptam a három adag szteroid löketemet. Ezután már csak a jobb kézfejem és az ujjaim fura, fáziskésős mozgása maradt. Meg a rengeteg cikázó kérdés a fejemben: Hogy lesz ezután? Lesz még minden olyan, mint előtte? Még a kórházi ágyon elhatároztam, hogy ahogy tehetem, kipróbálom a jógát.

A mai napig nem tudom honnan jött az ötlet. Világ életemben csapatsportokat űztem, és abból is a keményebbeket. Jégkorongoztam és jéglabdáztam évekig. Egészen minimális szinten sem foglakoztatott a jóga- vagy a hozzá hasonló mozgásformák mibenléte. Ahogy elmúlt a fejfájásom, neki is indultam. A legjobb barátnőm vitt el az általa kedvelt stúdió kezdő gerincjóga órájára. Már az első alkalom magával ragadott. Azt éreztem, hogy ez valami sokkal több, sokkal mélyebb dolog, mint egyszerű testgyakorlás. Már az első alkalom után úgy éreztem, kicseréltek.

Elvitathatatlan, hogy a jóga önálló mozgásrendszerként is megállja a helyét, valójában azonban sokkal több ennél. Életforma, ami egy csapásra megváltoztatja az életed.

Persze nem tudtam végig csinálni. Nem voltak izmaim. Rá kellett jönnöm, hogy teljesen elhanyagoltam magam, és ennek bizony következményei lettek. Alulról kezdtem építkezni. Imádtam járni. Kikapcsolt, feltöltött és közben napról napra tapasztaltam a fejlődést. Éreztem, hogy nem csak az izmaim hálálják meg a törődést, de az idegrendszerem és a lelkem is. Teltek múltak a napok és a hetek. Kezdett elmúlni az első ijedtség. Már nem ébredtem minden éjjel arra, hogy vajon nem zsibbadnak-e újra a lábaim. Reggel pedig nem a betegség volt az első gondolatom. Újra jól voltam.

Egy hónap telhetett el, amikor jött az első kontroll és konzultáció az orvosommal. Felvázolta az akkor szokásos gyógyszereket, előnyükkel és hátrányukkal, köntörfalazás nélkül. Soha nem voltam egy nagy gyógyszerszedő (a nyugtatókat is emiatt utasítottam el), ráadásul azt éreztem, hogy elindultam egy úton, átértékeltem az életem, minden rendben van és akkor tapossak bele az eddig egészséges szerveim természetes működésébe is?

Nem mertem nemet mondani a gyógyszer szedésre. Egyezséget kötöttünk. A második shub-ig (roham) kaptam haladékot, hogy a saját utamat járjam. Elhatároztam, hogy bármi is történjen én tenni akarok és tenni is fogok magamért. Azt tűztem ki célul, hogy ha jön a következő shub, elmondhassam: rajtam nem múlt. Én mindent megpróbáltam. A változtatások egyszerre történtek fizikai és lelki fronton. Átértékeltem az életem. Nem szakvizsgáztam le és nem is mentem vissza a jogi pályára.

Megreformáltam az étkezésem és a családom lehetőséget biztosított számomra, hogy fél évig kizárólag magammal foglalkozzak. Ez azt jelenti, hogy kiírtak betegállományba és a kisfiamon és magamon kívül nem kellett másra figyelnem. Minden nap jógáztam és még annál is többet pihentem. Szépen lassan olyan fizikai állapotba kerültem, mint azelőtt soha. (Pedig valaha válogatott sportoló is voltam.) Éreztem minden sejtemben, hogy a jóga jó és minden egyéb magyarázat és hit nélkül egyszerűen működik.

Miután talpra álltam szerettem volna tovább haladni ezen az úton, és másoknak is segíteni. Azóta négy nemzetközileg is elismert jógaoktató képzésen vagyok túl, és a mindennapjaim részévé vált a jóga gyakorlásán kívül a jógaoktatás is. Hiszem, hogy mindennek oka van. Ha nem jön a diagnózis, most is az ügyvédi irodában ülök boldogtalanul, aktákat tologatva, motiválatlanul és rettegek a holnapoktól. Pusztán azért, mert abban a téves elképzelésben éltem, hogy ezzel boldoggá teszek másokat. E helyett remekül vagyok fizikailag és lelkileg, szeretem az életem, felszabadult vagyok esténként kíváncsian várom, hogy mit hoz a holnap. Minden nap tanulok valami újat magamról, új tapasztalatokat szerzek a saját gyakorlásom és gyakorlóim által.

Egyszerűen élvezem, hogy élek.

Oktatóink: Pécsi András

Sziasztok!

Pécsi András vagyok, aki teljes mértékben a tudatos élet, a belső megismerkedést teljes hiányában éltem az életemet 38 éves koromig.

Eredményei: Stresszes munkahely, napi 10-12 órás hajtással! Folyamatos súly gyarapodás, koplalásokkal tarkítva, aminek a végeredménye +152 kg-os súly lett! Erőnlétem minimális állapotba került, izmaim lazasága a cipőfűzés küzdelmével végződött. Ezt fokozta a szervezetem egy olyan betegséggel, amely azt jelezte, hogy itt a vége ennek az útnak keressem meg mit csinálok rosszul!

8 évvel a felismerés után jelenleg, heti 20-25 órát mozgok! 4-5 alkalommal Tai-Chi -t, Qi qung-ot gyakorlok, tanítok már 3 éve. Reggelente rendszeresen jógázom, és hétvégén elmegyek futni, kirándulni. Elvesztettem 50 Kg-ot a súlyomból, illetve a stresszes világomat egészségesen ki tudom zárni. Igazából az egész egyáltalán nem a mozgásról szól, hanem a mozgáson keresztüli Önkép változásodon!

Ez az út lassan indult és lassan halad, de minden nap hálás lehetek!

Ha lelkileg harmóniára vágysz Önmagaddal, a túlterhelt életedbe keresed az egyensúlyt! Nem mozogtál évek óta, vagy túl sokat mozogtál és a tested visszajelzett fájdalommal, sérüléssel! Stresszes napjaidat szeretnéd csökkenteni! Testsúlyoddal nem vagy megelégedve! Alternatív Masszás és Mozgásterapeutaként várlak a közös gyakorlásaimon!

A gyakorlásokon megismerjük a testünket helyesen mozgatni, elsajátítjuk a Tai-chi yang 48-as formát, kard formát és jobb és bal agyfélteke gyakorlatokat. Megismerkedünk a Qi-qung formákkal és áramlásokkal.

Helyszín :

Ambient Hotel & AromaSpa

Ár :

A szállás és az ellátás (fél panzióval):

11.900 Ft / fő / éj (kétágyas szobában) – 35.700 Ft /fő / 3 éj

19.000 Ft / fő / éj (egyágyas elhelyezéssel.) – 57.000 Ft / fő / 3 éj

A jóga- és tai chi órák, workshop-ok és a szervezés díja:

Ez az az összeg, amit közvetlenül nekünk fizettek.

Március 10-ig történő átutalás esetén: 39.000 Ft (március 10. és 31. közötti 10.000 Forintos foglaló befizetése esetén a teljes összeg: 49.000 Ft).

Ha már voltál velünk táborban, vagy részt vettél Autoimmun Jóga Tanfolyamon, akkor 25.000 Ft (március 10. és 31. közötti 10.000 Forintos foglaló befizetése esetén 35.000 Ft)

Időpont :

2020. május 24. (vasárnap) - 27. (szerda)

Claim listing: Autoimmun Jóga és Tai Chi Tábor

Reply to Message

Sign In Jógastúdió, jógaoktató képzés, jógatábor, jógatanfolyam

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password