ÚJ ÓRA ANGYALFÖLDÖN!!! – Aromaterápiás jóga Barbival

aroma

Sziasztok! Szűcs Barbara jógaoktató vagyok.

A jóga óriási változásokat hozott az életemben több szinten is! Amióta csak elkezdtem és gyakorlom folyamatosan törekszem arra, hogy minél több területen ki tudjam terjeszteni magát az életmódot. Rendszeresen gyakorolom és oktatom a jógát, másfél éve vegetáriánus vagyok és haladok a vegán életmód felé.

Ahogy egyre inkább elmerültem a jógában találkoztam az aromaterápiás illóolajokkal, amelyeknek a gyógyító és ellazító hatása egyből szó szerint az orromnál fogva vezetett és új, belső tapasztalásokat indított el a mindennapjaimban és a jógagyakorlás kapcsán. Azért is építettem be a jógagyakorlásba ezeket a típusú olajokat, mert magas tisztaságú terápiás hatású olajokról van szó, amelyek még belsőleg is alkalmazhatóak.
Kívánom, hogy tapasztald meg az illóolajok ellazító, blokkoldó és energetizáló hatását! Gyere el hatha típusú jógaóráimra és próbáld ki! :)

Az illóolajok használata az ősi civilizációk koráig nyúlik vissza, amikor is nem csak csodálatos aromájuk és a szépségápolás kapcsán használták azokat, hanem tisztító és gyógyító tulajdonságaik miatt is. Az ősi Indiában is nagy jelentőséggel bírt a természetes olajoknak az egészségre gyakorolt hatása és felhasználásuk a mindennapi életben. Már több évezreddel ezelőtt az ayurvédában is felismerték, hogy a különböző fűszer- és gyógynövényeknek rendkívül jelentős hatása van a testre és a lélekre egyaránt. Az illóolajok jó kedvre derítenek, megszüntetik a stresszt, szépítenek és fiatalítanak.

A jóga mellett az ayurveda “az élet tudománya” előtérbe helyezi a test tisztítását, hogy még hatékonyabb lehessen a testi-lelki-szellemi fejlődésünk. Az ájurvéda tanítása szerint három összetevője van az emberi szervezetnek, amelyek az öt alapelemet (éter, levegő, tűz, víz, föld) foglalják magukba – ez a hármas (“tridosa”): a vata, pitta és kapha. E három elem egyensúlyától függ egészségünk, jellemünk, pszichikai állapotunk, erőnk vagy gyengeségünk. Az aromaterápia szaglásunk által állítja helyre egyensúlyunkat.

Az ájurvédikus tanítások szerint mindegyik dósa egyensúlyba hozható a megfelelően kiválasztott aromával.
vata-típus egyensúlyba hozható a meleg, édes és savanyú illatok kombinációjával, mint a bazsalikom, narancs, geránium, szegfűszeg.
pitta-típus kiegyensúlyozható az édes és hideg illatokkal, mint a szantálfa, rózsa, menta, fahéj és jázmin.
kapha-típus, csakúgy, mint a vata, a meleg illatokkal hozható egyensúlyba, amelyek fűszeresek, mint a boróka, eukaliptusz, kámfor, szegfűszeg és majoránna.

Hogyan működik? Hogyan hat ránk az illóolaj terápia?

Ha belélegzünk például egy illóolajat a szaginger közvetlenül az agyba jut el, a szaglónyálkahártya sejtjeinek agyidegsejtjein keresztül. A szagingerek így közvetlenül jutnak el agyunk legősibb rétegébe, az úgynevezett limbikus rendszerbe, és jelentős befolyást gyakorolnak életműködésünkre, közérzetünkre és viselkedésünkre. Illatterápiával tudatosan szabályozhatjuk és elősegíthetjük a megfelelő testi működésünket is, emellett pedig jótékony hatással vannak hangulatunkra is. Az aromaterápia legdirektebb formája az illóolajok belélegzése. A tudatra azonnal és érezhetően hat.

Hogyan alkalmazzuk az órán az illóolajokat?

Az olajok Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű ‘CPTG’ tanúsítvánnyal rendelkező illóolajok. Az önálló illóolajok 100 % tisztaságúak. Az illóolajkeverékek pedig frakcionált kókuszolaj, ún. hordozó kókuszolajjal készültek.
A jógaórák időtartama 90 perc. Az órát légzőgyakorlattal, ráhangolódással és a kiválasztott illóolaj terápiával kezdjük: tenyéren eldörzsölve és belélegezve és az órán végén ismét alkalmazunk egy ellazító illóolaj esszenciát a relaxáció előtt, valamint a hangtál ellazító hangjaival zárjuk az órát.

Ha úgy érzed ez az, amire szükséged van, vagy csak kedvet kaptál, hogy kipróbáld várlak szeretettel Angyalföldön, minden szerdán este 20:00-tól!

Barbi

 

Megosztás: facebooktwittergoogle_plus

Hozzászólások lezárva.