Tavaszi méregtelenítés

images (5)

A mai napon a naptár szerint – és reményeink szerint fizikai valójában is – elbúcsúztatjuk a telet. Ilyenkor ébredezik a természet, és vele együtt a testünk is a hosszúra nyúlt téli álomból.

Ha tavasz, akkor méregtelenítés!

A méregtelenítés egy csodálatos dolog, hiszen odafigyeléssel, helyes táplálkozással, mozgással, (jógával :) ) hozzá tudjuk segíteni testünket, lelkünket, szerveinket, sőt akár sejt szinten egész szervezetünket a felhalmozódott káros anyagok kiürítéséhez és végső soron a megújuláshoz.

De elgondolkodtunk már azon, hogy a hosszúra nyúlt tél alatt esetleg hiány léphetett fel a szervezetünkben a napos órák- a szezonális gyümölcsök-zöldségek hiánya miatt a szervezetünkben? Kicsiny hazánkban ráadásul az elmúlt évek enyhe teleihez szokott szervezetünket most különösen megviselhette a januári – februári röpködő mínusz tízek sorozata.

Vajon tényleg tót teszünk-e magunkkal, ha a tavasz első napjaiban azonnal megterheljük a szervezetünket és tovább sanyargatjuk esetleg több napos léböjttel, koplalással vagy tisztító kúrákkal? Nem, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy semmit nem tehetsz magadért. :)

A megtisztulásra valóban a tavasz a legideálisabb időszak, hiszen ilyenkor a szervezetünk szinte magától vágyik is a változásra. Azonban ugyan úgy, mint máskor ebben az esetben is nagyon fontos a fokozatosság, és a fenntarthatóság.

A tavasz első napjait töltsd a friss levegőn, napon, szívd magadba a már oly régóta vágyott illatokat, ingereket! Kezdd a változást tested és lelked jutalmazásával, töltődéssel! Újra töltsd fel vitaminnal készleteidet! Az eddig megszokott ételek csökkentése mellett egyél több zöldséget és gyümölcsöt! Ha van rá lehetőség, mindig  a helyit válaszd, amelyiknek éppen itthon van szezonja!

Ha a tél során nem mozogtál, akkor ebbe se drasztikusan fogj bele! A tavasz a kis január elseje. :) Ahogy kisüt a nap hajlamosak vagyunk nagy elhatározással belefogni valamibe, amihez egyébként semmi kedvünk, de úgy véljük jót tesz majd kondíciónknak. E helyett először inkább sétálj, biciklizz, vagy válassz olyan mozgásformát, amitől tényleg jobban érzed magad, és ahelyett hogy nagyon fárasztó volna inkább boldogsággal tölt el.

Amikor úgy érzed, hogy a tavasz első heteiben végre aktívabbá, energikusabbá váltál, akkor áll valóban készen a szervezeted arra, hogy belefogj egy komolyabb méregtelenítő kúrába. Persze a “hogyan” ebben az esetben is nagyon fontos.  :)

 

Megosztás: facebooktwittergoogle_plus

Hozzászólások lezárva.