Kezdő Tai Chi tanfolyam

Tai Chi tanfolyam

Helyszín

Colibri Jógastudó – Káposztásmegyer
1048 Budapest, homoktövis utca 115.

Tanfolyami napok

A tanfolyam 12 hétig tart, szerdánként 19:30-21:00-ig.

Az alapozó képzés első alkalma: 2018. szeptember 19. szerda, az utolsó: december 5. szerda.

(A tanfolyam nyitott. Alkalmanként is látogatható.

Ár

20.000 Ft / fő / tanfolyam. 2000 Ft/alkalom

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel várunk 12 alkalmas (10+2 hetes) kezdő tai chi alap tanfolyamunkon Újpesten a Colibri Jógastúdióban.

12 hétig tart a tanfolyam.

Mit tanulunk meg 12 hét alatt:
– test alapos bemelegítése, nyújtása, erősítése alapjaitól felépítve
– taichi alap lépéseit, alap mozdulatait
– első gyakorlat sort, amit otthon is tudsz egyedül gyakorolni (kapd e a madár tollát jobbra-balra)
– első chiqung gyakorlat sort, az otthoni önálló gyakorláshoz
– jobb és bal agyféltek szétválasztó gyakorlatokat
– tudatosság keresését a relaxálásban

A tanfolyamot Pécsi András tai chi oktató vezeti.

Szia lelkes érdeklődő!

Én Pécsi András vagyok, aki teljes mértékben a tudatos élet, a belső megismerkedést teljes hiányában éltem az életemet 38 éves koromig. Eredményei: Stresszes munkahely, napi 10-12 órás hajtással, mai fejjel felfoghatatlanul lényegtelen célokért, eredményekért.

Folyamatos küzdelem, harc alatt álló párkapcsolat, egymás melletti el- és mellébeszéléssel. Folyamatos súly gyarapodás, rengeteg 30 kg-os fogyásokkal, koplalásokkal tarkítva, aminek a végeredménye +152 kg lett. Erőnlétem minimális állapotba kerültek, izmaim lazasága a cipőfűzés küzdelmeivel végződtek. Ezt fokozta a szervezetem betegséggel, visszajelzett, hogy itt a vége ennek az útnak keressem meg mit csinálok rosszul.
Én tényleg nullából tanultam és tanulom meg felépíteni saját magamat!

Én is feltettem a kérdést többször is, hogy hibáztathatom, vádolhatom-e magamat a végeredményért, hiszen kívülről mindenki ezt mondta! Én ma azt gondolom, hogy ez nem igaz, és Te se tedd!
Hiszen mindenhol azt hallottam, egész kicsi korom óta hogy tanuljak mert nem viszem semmire, dolgozzak, hogy bulizzak, „menőzzek” és itt az ideje, hogy eltartsam a családomat, keressek még több pénzt, akkor sokkal boldogabb leszek, vehetek még egy nagyobb TV-t, éljek nagy tűzzel, ne törődjek a holnappal, hiszen rövid az élet. Csak azt nem hallottam sehol, hogy törődj magaddal, figyeld meg magadat, fordíts több időd saját magadra!

Nagy változás az életemben, hogy nem akartam azonnali eredményt, ezért lassú változást választottam, és választom ma is minden nap!

Az út lassan indult és lassan halad, de minden nap hálás vagyok az eredményeimért, mely sokkal jobbak, mint tegnap voltak!
Ami eredmény, hogy minden nap része lesz a mozgás az életednek, és nem az lesz a kérdés, hogy le tudsz-e futni 20-30 Km-t, hanem, hogy milyen szépek a felhők a pillanat alatt ami az út volt. Nem az lesz az eredmény, hogy tudod a 48/108/kard/szablya/legyező/páros formát, hanem milyen szerencsés lehetsz, hogy ezt a napot is megélhetted, és tényleg megélhetted, nem túl kell élned!

És igazából az egész egyáltalán nem a mozgásról szól, hanem a mozgáson keresztüli Önkép változásodon, ami a legnehezebb dolog.

Ha magadra ismersz, és van kedved ezen az úton velem haladni, és nem 2-3 hét alatt szeretnél nagyobb lazaságot, gyorsabb izmokat a futáshoz, tai-chi formát tudni egyedül, bemagolni egy kötött mozgást az eléd tett tankönyvből, akkor várlak a közös gyakorlásaimon.
A tai-chi utat Havasi András tanításai és eszméi, Demeter Gábor instrukció alapján vezetem és osztom meg veletek, ha lejöttök.
Amit elvárok, hogy ne hibáztassátok magatokat a jelenlegi testi adottságaitokért, hogy ne legyenek túlzott elvárásaitok magatokkal szemben. Csak egyszerűen figyeljétek meg és tegyetek meg minél többet, eleinte minden edzésen, utána minden nap saját Önmagatokért és „a többi jön magától” 🙂

 

Oktató:

avatar2.jpg
Pécsi András
Tai chi oktató