Női jóga tanfolyam Újpesten

Női jóga tanfolyam Újpesten

Helyszín

Colibri Jógastudó – Újpest
1048 Budapest, Homoktövis utca 115.

Tanfolyami napok

2018. január 8. 19:00-21:00
2018. január 15. 19:00-21:00
2018. január 22. 19:00-21:00
2018. január 29. 19:00-21:00
2018. február 5. 19:00-21:00
2018. február 12. 19:00-21:00

Ár

18.000 Ft / fő / tanfolyam

3500 Ft /fő/alkalom

Úgy érzed az utóbbi időben felborult az egyensúly az életedben? Elgondolkoztál rajta, hogy 2018-ban itt lenne az ideje ezen változtatni?

Akkor ez a tanfolyam egy szuper lehetőség, hogy végre tegyél is magadért!

A jóga segítségével teremts egyensúlyt a munka és a család, a mozgás és a kikapcsolódás között.

Amikor az életünk felborul, akkor energiaszintünk is visszaesik. A csökkent energia miatt állandóan fáradtnak, ,kimerültnek érezzük magunkat és azzal szembesülünk, hogy nincs elegendő időnk semmire.

A rendszeres mozgás, relaxáció és minőségi idő, amit magaddal töltesz teremti meg a lehetőséget számodra, hogy teljesnek, kiegyensúlyozottnak érezd magad és újra képessé válj a boldogság megélésére.

A női jóga rendszeres gyakorlásával megtanulod szeretni és elfogadni ömagad, rálelsz értékeidre, belső és külső vonzerőd és kisugárzásod megnő és határozottan élvezni fogod a nőiességed.

A női jóga csodálatos stresszoldó és lazító hatású, ugyanakkor erősít rugalmassá és hajlékonnyá teszi testedet, a fiatalság forrása. Hat a hormonrendszerre, az idegrendszerre, a szív és érrendszerre, az izmokra, csontokra, nyirokkeringésre. Méregteleníti a szervezetet.

A gyakorlatok megszüntetik a diszharmónikus állapotot a szervezetben , harmóniát teremtenek az energetikai rendszerben, gyógyítólag hatnak. A női ivarszervek keringését javítják és vérellátásukat fokozza ( PMS tünetek enyhítése ). A női szervek rendellenességét okozó érzelmi és lelki blokkokat oldják, elősegítve a fizika test egészségének megteremtését, helyreállítását. Érzelmi stabilitást eredményeznek.

Spirituális eszközökkel kioldjuk a szülői párkapcsolati mintákat, gyógyítjuk a párkapcsolatban szerzett szívsebeket, sérüléseket, s azok lenyomatait a fizikai testből.

Tégy egy lépést önmagadért, gyere el és tapasztald meg magad a jóga áldásos hatásait!

Ez a tanfolyam közvetlenül nőknek szól. A hatha jóga eszköztárából azokat a gyakorlatokat sajátítjuk el, amelyek a női energiák felébresztését szolgálják és a női szervek rendellenességeinek hátterében meghúzódó érzelmi és lelki blokkokat oldják.

A tanfolyam során, mely 6 alkalmas megtanuljuk azokat az ászanákat, testgyakorlatokat, amelyek rendszeres végzésével a női ivarszervek egészséges működését megteremthetjük, a menopauzás panaszokat és a premenstruációs tüneteket megszüntethetjük, optimalizálhatjuk. A gyakorlatok ízület és gerinckímélőek, valamint könnyedén elsajátíthatóak, az otthoni gyakorlást megalapozzák.

Nagy hangsúlyt fektetünk a stresszoldásra, mely okozója és kiváltója lehet a felborult hormonháztartásnak, PCOS szindrómának, endometriózisnak, inzulinrezisztenciának, terméketlenségnek és pajzsmirigy problémáknak.

Tanulunk légzőgyakorlatokat, meditációs és relaxációs technikákat /jóga nidra-mélyrelaxáció/, amelyeket aztán képes leszel önállóan gyakorolni s általuk harmóniát teremteni az energetikai rendszeredben és az életedben.

Női jóga tanfolyam témái:

1. A női ivarszervek egészséges és optimális működését elősegítő gyakorlatok. /Az alhasi szervek vérellátását fokozó, energiablokkokat oldó gyakorlatok/

2. Az egyensúlyt és harmóniát megteremtő testtartások. / A bal és jobb agyféltekét harmonizáló gyakorlatok/

3. A mellek jógája /A mellek feszesítésére szolgáló gyakorlatok. A mellek nyirokkeringését serkentik, a hónalj alatti nyirokcsomókat egészségesen tartják./

4. Az önbizalmat, önbecsülést és magabiztosságot fokozó álló testhelyzetek.

5. Fordított testhelyzetek, a belső elválasztású mirigyek működését optimalizáló, hormonegyensúlyt létrehozó gyakorlatok.

6. Stresszoldás a jóga nidra segítségével. Melynek hatására csökken a stresszhormonok szintje a szervezetben és harmónizálódik az idegrendszer működése.

Minden egyes tanfolyami alkalom önálló egységet képez. Az órák folyamán elsajátítjuk, azt a tudást, mely által fejlesztjük az önismeretet, önbecsülést, s megtanuljuk elfogadni, megélni nőiességünket.

Egy segítő és támogató légkörben beszélgetünk a hármas pillérről, az egészséges életmódról, étkezésről, testmozgásról, a test-lélek-szellem harmóniájának megteremtéséről.

Oktató:

natali3.jpg
Horváth Natali
Jógaoktató, jógaterapeuta