Aromaterápiás jóga

Aromaterápiás jóga

Az illóolajok használata az ősi civilizációk koráig nyúlik vissza, amikor is nem csak csodálatos aromájuk és a szépségápolás kapcsán használták azokat, hanem tisztító és gyógyító tulajdonságaik miatt is. Az ősi Indiában is nagy jelentőséggel bírt a természetes olajoknak az egészségre gyakorolt hatása és felhasználásuk a mindennapi életben.

Már több évezreddel ezelőtt az ayurvédában is felismerték, hogy a különböző fűszer- és gyógynövényeknek rendkívül jelentős hatása van a testre és a lélekre egyaránt. Az illóolajok jó kedvre derítenek, megszüntetik a stresszt, szépítenek és fiatalítanak.

Hogyan működik? Hogyan hat ránk?

Ha belélegzünk például egy illóolajat a szaginger közvetlenül az agyba jut el, a szaglónyálkahártya sejtjeinek agyidegsejtjein keresztül.

A szagingerek így közvetlenül jutnak el agyunk legősibb rétegébe, az úgynevezett limbikus rendszerbe, és jelentős befolyást gyakorolnak életműködésünkre, közérzetünkre és viselkedésünkre.

Illatterápiával tudatosan szabályozhatjuk és elősegíthetjük a megfelelő testi működésünket is, emellett pedig jótékony hatással vannak hangulatunkra is. Az aromaterápia legdirektebb formája az illóolajok belélegzése. A tudatra azonnal és érezhetően hat.

Kinek ajánljuk:

Akik szeretnének a jógához több érzékszerven keresztül kapcsolódni, lazítani, befelé figyelni és végső soron harmóniába kerülni önmagukkal.